Laatste nieuws werkzaamheden Prinsegracht 69 - 73 Den Haag | Van Mierlo Dinkq https://vm-d.nl Thu, 29 Feb 2024 15:49:48 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.2.5 Laatste nieuws werkzaamheden Prinsegracht 69 – 73 Den Haag https://vm-d.nl/news/laatste-nieuws-werkzaamheden-prinsegracht-69-73-den-haag/ Thu, 29 Feb 2024 15:49:48 +0000 https://vm-d.nl/?post_type=news&p=2341

Sloopwerkzaamheden

Het ruwe en grote inpandige sloopwerk is qua uitvoering bijna gereed.

Het slopen van de bestaande betonconstructies in het pand op nummer 69 is erg ingrijpend geweest. Wat nu nog overblijft is klein sloopwerk binnen.
De komende periode zullen er sloopwerkzaamheden plaatsvinden aan de achterzijde van het pand. Hierbij zal een gedeelte van de bestaande achtergevel van nr. 69 en 71 gesloopt worden.

Aanbouw aan de achterzijde

Achtergevel

Nadat de achterzijde van de gevel gedeeltelijk is gesloopt, wordt deze vervolgens opnieuw opgetrokken met nieuw metselwerk. De geveldelen worden voorzien van nieuwe kozijnen.

Op dit moment worden de binnenwanden van de aanbouw aan de achterzijden opgemetseld.

De schuiframen in de achtergevel, die vervangen worden (met behoud van de bestaande houten kozijnen) worden de komende tijd ingemeten en in productie genomen. Daarbij blijft de bestaande detaillering, zoals uitgewerkt door Kollhoff & Pols architecten, zoveel mogelijk behouden.

Hoofddraagconstructie

Staalconstructies

Binnen in de drie panden zijn de nieuwe staalconstructies als hoofd draagconstructies aangebracht. Net zoals de staalconstructie voor de nieuw te maken entresol vloeren.

Houten balklagen

herstel van authentieke details

De bestaande houten balklagen op de verschillende verdiepingen zijn voor het grootste gedeelte hersteld en gedeeltelijk vervangen door nieuwe balken. Daarbij is veel aandacht besteed aan herstel van authentieke details zoals de gebint stijlen en de windschoren op de 2e verdieping.

Souterrain

Liftput

De installaties in de nieuwe souterrain vloer zijn klaar en de nieuwe betonvloer is gestort. Verder is in het souterrain de lift put voor een nieuw te maken lift gestort en vordert het opmetselen van de liftschacht gestaag.

Voorgevel

De steiger aan de voorgevel is inmiddels geplaatst en op korte termijn zal met het schilderwerk en herstelwerkzaamheden aan- en op het dak, worden begonnen.

Deze werkzaamheden zullen tot ongeveer juli 2024 doorlopen.

]]>
Hoogste punt De Kwekerij fase III in Utrecht https://vm-d.nl/news/hoogste-punt-de-kwekerij-fase-iii-in-utrecht/ Thu, 25 Jan 2024 10:56:53 +0000 https://vm-d.nl/?post_type=news&p=2302
Baobab

Hoogste punt

Een feestelijk moment op de bouwplaats van ons project de Kwekerij Fase III in Utrecht! We hebben namelijk bij het gebouw Baobab het hoogste punt bereikt.

Dit hebben we gevierd door gezamenlijk met onze opdrachtgever Jebber BV het prefab dak van de liftschacht, met behulp van een mobiele kraan naar het dak te hijsen.

Het ontwerp is van MOR Studio

]]>
Jan 5 jaar in dienst https://vm-d.nl/news/jan-5-jaar-in-dienst/ Wed, 24 Jan 2024 09:51:30 +0000 https://vm-d.nl/?post_type=news&p=2300 Deze maand is Jan Wansinck 5 jaar bij ons in dienst. Gefeliciteerd!

]]>
Opgeleverd! Grote Marktstraat, Den Haag https://vm-d.nl/news/opgeleverd-grote-marktstraat-den-haag/ Tue, 31 Oct 2023 10:55:51 +0000 https://vm-d.nl/?post_type=news&p=2270 In opdracht van Nedvest B.V. hebben we aan de Grote Marktstraat in Den Haag een bestaande winkelruimte gerenoveerd naar 2 nieuwe winkelruimtes.


Roltrappen

Tijdens de renovatie zijn de kelder, de begane grond en de 1e verdieping aangepast. Daarbij zijn onder andere nieuwe roltrappen gerealiseerd.

Gevelaanpassing

Naast de aanpassing naar 2 winkelruimtes heeft er een volledige gevelaanpassing plaatsgevonden.

Architect: Dam & Partners Architecten
Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV
W-installateur: Warmtebouw
E-Installateur: Groen & Aldenkamp Installatietechnieken
Adviseur Installaties: Thijs Engineering & Consultancy
Projectmanagement: C&R Hospitality Services

Fotografie: Alex Cohen

]]>
Van Mierlo Dinkq gaat de Prinsegracht 69, 71 en 73 te Den Haag transformeren. https://vm-d.nl/news/van-mierlo-dinkq-gaat-de-prinsegracht-69-71-en-73-te-den-haag-transformeren/ Tue, 12 Sep 2023 06:45:16 +0000 https://vm-d.nl/?post_type=news&p=2257
Transformatie

De drie Stoepen

Het rijksmonument, ook wel ‘De drie Stoepen’ genoemd, stamt uit 1726 en heeft al vele bewoners en bestemmingen gehad.

Wij creëren in de drie afzonderlijke panden 58 appartementen voor de verhuur. Onderdeel van deze transformatie is een nieuwe aanbouw en tuin aan de achterzijde.

Het ontwerp is van Kollhoff & Pols Architecten 

De uitstraling

van de panden wordt in ere hersteld. Ieder pand krijgt weer een eigen entree via de oorspronkelijke stoep met daarachter de monumentale hal en trap.

Medio september starten we met de werkzaamheden en naar verwachting wordt het project halverwege 2024 opgeleverd.

]]>
Opgeleverd! Knobbelzwaansingel, Den Haag https://vm-d.nl/news/opgeleverd-knobbelzwaansingel-den-haag/ Tue, 05 Sep 2023 06:06:01 +0000 https://vm-d.nl/?post_type=news&p=2253 In opdracht van Staedion hebben we aan de Knobbelzwaansingel in Den Haag een bestaand schoolgebouw getransformeerd naar 12 appartementen.

Ieder appartement heeft zijn eigen keuken, badkamer, toilet, aparte slaapkamer en terras.

Het pand is (onder andere) voorzien van stadsverwarming waardoor alle appartementen voldoen aan energielabel A.

]]>
Opgeleverd! Ierlandlaan, Zoetermeer https://vm-d.nl/news/opgeleverd-ierlandlaan-zoetermeer/ Mon, 28 Aug 2023 09:52:49 +0000 https://vm-d.nl/?post_type=news&p=2249 Aan de Ierlandlaan in Zoetermeer heeft Van Mierlo Dinkq, in opdracht van Trigono een voormalig kantoorpand getransformeerd naar 26 studio’s. De bewoners kunnen hier zelfstandig wonen maar, indien nodig, altijd een beroep doen op de aanwezige begeleiding en ondersteuning.

Iedere studio is voorzien van een eigen toegang, pantry en badkamer.

Het gebouw telt 3 verdiepingen. Op iedere verdieping is er, naast de studio’s, een ruimte gecreëerd waar de bewoners gezamenlijk kunnen eten en activiteiten kunnen ondernemen.

Daarnaast zijn er voor gezamenlijk gebruik 2 wasruimtes gerealiseerd en is er een staalconstructie aan het pand gebouwd dat als terras dient.

]]>
Roltrappen geplaatst aan de Grote Marktstraat, Den Haag https://vm-d.nl/news/roltrappen-geplaatst-aan-de-grote-marktstraat-den-haag/ Tue, 27 Jun 2023 08:05:20 +0000 https://vm-d.nl/?post_type=news&p=2180 Een kijkje achter de schermen bij de bouw van De Kwekerij fase III https://vm-d.nl/news/een-kijkje-achter-de-schermen-bij-de-bouw-van-de-kwekerij-fase-iii/ Mon, 19 Jun 2023 10:29:33 +0000 https://vm-d.nl/?post_type=news&p=2175
Video

Baobab

Een mooi kijkje achter de schermen tijdens de transformatie van Gebouw Baobab:

Video

Jebber BV – Projectontwikkeling
MOR Studio – Architect
Van Mierlo Dinkq – Aannemer
Bijkerk Bouwadvies – Bouwkostenadvies
Solarix – Ontwerp zonnepanelen
Tlu landschaparchitecten | ClaringbouldCreations – Landschapsarchitectuur
TRAJECT Adviseurs & Managers – Adviseur Gebouwinstallaties en Duurzaamheid

credit video: Oculus Film

Transformatie de kwekerij fase III utrecht

]]>
Vacature Werkvoorbereider https://vm-d.nl/news/vacature-werkvoorbereider/ Tue, 30 May 2023 09:57:26 +0000 https://vm-d.nl/?post_type=news&p=2158

Word jij onze nieuwe nieuwe collega?

Wil jij werken in een betrokken en hecht team aan de voorbereiding van onze mooie projecten?

Heb jij affiniteit met renovatie en transformatie, lees dan snel verder op onze vacaturepagina.

 

]]>