bj baji999 baji999 app download baji999 affiliate baji999 download
close
Kuyperwijk
Delft
In de Kuyperwijk in Delft hebben wij, in opdracht van Vestia, groot onderhoud uitgevoerd aan 202 bestaande woningen. De werkzaamheden zijn opgedeeld in meerdere fasen, waarbij wij gestart zijn bij de Vosmaerstraat. Inmiddels is de Vosmaerstraat opgeleverd en zijn ook de werkzaamheden aan de Van Kinschotstraat, Van Almondestraat en Van Beresteynstraat afgerond.
Werkzaamheden

Verduurzamen schil

De werkzaamheden in deze fase bestonden uit het verduurzamen van de schil van het gebouw, zoals:

  • Dakisolatie
  • Gevelisolatie
  • Begane grond vloeren isoleren
  • Het vervangen of verbeteren van de kozijnen

Tevens hebben wij noodzakelijk onderhoud uitgevoerd zoals het upgraden van de portieken met een nieuwe belinstallatie. Indien nodig zijn de badkamers, keukens en toiletten vervangen of hersteld. Daarnaast hebben wij mechanische ventilatie in de woningen aangebracht en is er, waar nodig, asbest verwijderd.

De werkzaamheden aan de Van Kinschotstraat, Van Almondestraat en Van Beresteynstraat zijn in het derde kwartaal van 2022 afgerond.

Na het uitvoeren van deze werkzaamheden zijn de woningen comfortabeler, energiezuiniger en veiliger.

Comfort

Directeur Onderhoud & Ontwikkeling Vestia Marion Timmermans: “Met de renovatie hebben we comfort toegevoegd aan het wonen van onze huurders en is de wijk weer een stukje mooier geworden. Onzichtbaar maar niet onbelangrijk is dat de woningen zijn verduurzaamd en voorbereid om over te gaan op een duurzame warmtebron.”

Voorzieningen voor bewoners

Voor de start van de werkzaamheden konden de bewoners een kijkje nemen in de modelwoning. Hierdoor kregen de bewoners een goed beeld van de werkzaamheden en verbeteringen. De werkzaamheden vonden plaats in bewoonde staat. Om de bewoners tijdens de werkzaamheden een rustige plek te bieden, plaatsten we rustunits. Voor alle bewoners waarbij ook de badkamer, keuken en/of toilet vervangen werd, waren er logeerwoningen beschikbaar. De bewonersbegeleiders van Vestia en het uitvoeringsteam van Van Mierlo Dinkq hebben de bewoners, waar mogelijk, geholpen en voorzien van advies tijdens de werkzaamheden.

Bij de oplevering van de woningen kregen alle bewoners een verrassingsbox met producten van plaatselijke winkeliers.

Oplevering

Met de onthulling van een muurschildering van kunstenaars Micha Debie en Dopie, vierden we op donderdagmiddag 22 september 2022 de afronding van de onderhoudswerkzaamheden en verduurzamingsmaatregelen aan 202 portiekwoningen in de Kuyperwijk in Delft.

Facts & Figures

local_cafe

Bewoonde staat

recycling

Verduurzaming

home

202 Woningen