dj baji999 baji999 affiliate login baji999 apps baji999 login
close
23 september 2022

Van Mierlo Dinkq en Vestia verduurzamen 202 portiekwoningen in de Kuyperwijk

Met de onthulling van een muurschildering van kunstenaars Micha Debie en Dopie, vierden we op donderdagmiddag 22 september 2022 de afronding van de onderhoudswerkzaamheden en verduurzamingsmaatregelen aan 202 portiekwoningen in de Kuyperwijk in Delft.

Om de afronding te vieren, nodigden we alle bewoners uit de wijk uit voor een oplevermoment waarbij we de muurschildering onthulden. Als oplevercadeau kozen de bewoners voor dit kunstwerk om de wijk verder op te fleuren.

Uitgevoerde werkzaamheden
Van Mierlo Dinkq voerde algemeen onderhoud uit aan de balkons, kelders en portieken bij de jaren ‘50 woningen aan de Van Kinschotstraat, Van Almondestraat en Van Beresteynstraat. Ook reinigde ze de gevels en installeerde ze mechanische ventilatie installaties in de woningen. De gevelkozijnen werden vervangen samen met de cv- en belinstallaties. Daarnaast isoleerde en moderniseerde zij de woningen waardoor het comfort in de woningen is toegenomen en de woningen energiezuiniger zijn. 

Voorzieningen voor bewoners
Voor de start van de werkzaamheden konden de bewoners een kijkje nemen in de modelwoning. Hierdoor kregen de bewoners een goed beeld van de werkzaamheden en verbeteringen. De werkzaamheden voerde Van Mierlo Dinkq uit in bewoonde staat. Om de bewoners tijdens de werkzaamheden een rustige plek te bieden, plaatsten we rustunits. Voor alle bewoners waarbij we ook de badkamer/keuken en/of toilet vervingen, waren er logeerwoningen beschikbaar. Voor hulp en ondersteuning konden bewoners terecht bij de bewonersbegeleiders. Zij waren iedere werkdag in de wijk om een luisterend oor te bieden en vragen te beantwoorden. Bij de oplevering van de woningen kregen alle bewoners een verrassingsbox met producten van plaatselijke winkeliers.